Arend’s Wijsje: de foto’s, artiesten en locaties

1024 677 Wijsje

Arend’s Wijsje in de Afrikaanderwijk was reuze bijzonder! Met hulp van heel veel bijzondere mensen, bezochten we nog meer plekken dan gewoonlijk. We aten ook met elkaar! We hebben op Facebook weer veel mooie foto’s staan. Die zijn gemaakt door NOMAR en Valentino Stakel. Enjoy!

Wat was het er prachtig. We mochten moskee Kocatepe Camii bezoeken. Bezoekers verwonderden zich over de pracht en praal in de moskee.

Bij Brutale Fietsen Rotterdam werden we getrakteerd op muziek. Diona Fox & Her Ragdolls wisten het publiek moeiteloos om de vinger te winden. En dat op zo’n toffe locatie!

Bij Niffo Galerie / Recycle Studio konden we terecht om kunst te kijken. Daar was onder meer de kunst van Diana van Hal te zien. Zoë, van Niffo, heeft ons enorm geholpen tijdens het organiseren van dit Wijsje. Ze vindt de Afrikaanderwijk bijzonder. In dit blog vertelt ze daarover!

Bij het Wijkatelier op Zuid wordt aandachtig geluisterd naar de spoken word van Miri.

We moeten door! We hebben een druk programma. We komen aan bij DSB Vereniging. Daar wordt een traditionele Turkse dans uitgevoerd door dansgroep TCicek Sulayman. De kleding is vervaardigd in West-Turkije. Bij DSB worden talloze cursussen aangeboden: van muziek tot verschillende volksdansen.

We belandden in de kelder van het Gemaal op Zuid. Ook boven is er genoeg plezier: daar wordt kunst gekeken en er wordt gesnackt. Maar niet teveel natuurlijk, want we gaan straks nog eten bij Eten voor een Prikkie!

In buurthuis De Arend, onze verzamelplek, kan iedere donderdagavond voor 3 euro gegeten worden. Veel buurtbewoners komen hier gezellig samen om met elkaar te eten. Dit keer aten we voor een prikkie op vrijdagavond. Tussen het Wijsje-publiek schoven ook de wekelijkse bezoekers aan. Wat een gezellig samenzijn!

In onze blogs lees je nog meer over Arend’s Wijsje. Wist je bijvoorbeeld dat het OM met het idee kwam voor dit bijzondere Wijsje? En wil je weten wat de DSB Vereniging nog meer doet? Of wil je weten wat de Afrikaanderwijk zo bijzonder maakt?

Wist je dat je jouw eigen Wijsje kunt organiseren? Welke sfeer zou je dan willen neerzetten? Welke verborgen plekken in jouw buurt wil je aan anderen laten zien? En welke artiesten mogen niet ontbreken? Wij gaan je daar uiteraard bij helpen. Zin om dat samen met ons te organiseren? Stuur ons een mailtje, we vertellen je graag meer!

mm
AUTHOR

Jorien de Wit

All stories by: Jorien de Wit