Arend’s Wijsje: de organisaties die ons helpen #1

699 985 Wijsje

In aanloop naar Arend’s Wijsje, 19 mei (schrijf het in uw agenda!), laten we jullie graag kennis maken met de organisaties in de wijk. Veel van deze organisaties hebben ons geholpen bij het organiseren van dit Wijsje.  

Paul – Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam

Paul heeft ons wegwijs gemaakt in de Afrikaanderwijk. Hij kent dan ook heel veel mensen uit de wijk via BSW en Duimdrop. Bij de laatst genoemde wordt speelgoed uitgeleend aan kinderen tot ongeveer 14 jaar. ,,We zijn 6 dagen per week open. In de vakantie hebben we diverse programma’s. We staan echt letterlijk midden in de wijk. We organiseren veel activiteiten: van cursussen, tot schaatsen en van barbecueën tot vissen.” Het meest bijzonder vindt Paul de saamhorigheid in de wijk. ,,Er zitten hier wel 50 á 60 nationaliteiten. Iedereen kent elkaar en heeft veel voor elkaar over. Het schept natuurlijk ook een band als je met elkaar sport en elkaar in de gaten houdt. Het mengt ook steeds meer. Zo worden er nu weer eengezinswoningen gebouwd. En soms gaan kinderen van het Noordereiland hier naar school. Met het lekkere weer is iedereen op straat te vinden.”

 

Annet – Wijkcoöperatie

De Wijkcoöperatie in de Afrikaanderwijk is als een spil in de wijk. ”We brengen bewoners, werkruimtes, ondernemers, sociale organisaties en de markt samen. Voor Arend’s Wijsje hebben  we artiesten getipt en podia beschikbaar gesteld. De Afrikaanderwijk is een plek waar veel te beleven en te ontdekken is. Er is veel creativiteit, die misschien nog wat verborgen is. Die willen we graag aan het licht brengen! Bovendien zijn er veel actieve mensen die heel veel mooie dingen doen.Mensen van buiten hebben misschien nog bepaalde vooroordelen over de wijk, maar met het Wijsje kunnen wel laten zien hoe het echt is. Als je de wijk beter kent, weet je de pareltjes wel te vinden. Die pareltjes kunnen we nu aan het grote publiek laten zien.”

 

Maurice – Hoedje van Papier

Hoedje van Papier verzorgt diverse projecten om kwetsbare Rotterdammers te ondersteunen. Zo zijn er taalprojecten, computerlessen en een project waarbij statushouders aansluiting vinden bij de Rotterdamse samenleving en Rotterdammers. ,,Het leven van statushouders draait om taal en inburgering. Wij helpen hen verder om een goede plek in de maatschappij te krijgen. Mooi om te zien: sommigen gaan al richting een baan. Wij hebben veel contact met statushouders in de Afrikaanderwijk. Zelf organiseren we ook een Wijsje in september. Onze insteek is om mensen samen te brengen. Daarom is het tof dat er een Wijsje in de Afrikaanderwijk is. Het kan een goed middel zijn om mensen met verschillende culturele achtergronden samen te brengen.”

mm
AUTHOR

Jorien de Wit

All stories by: Jorien de Wit