Gina’s Wijsje: de foto’s, artiesten en locaties

1024 683 Wijsje

Gina’s Wijsje: het was een waar feestje! Aan alle artiesten, locaties en natuurlijk aan jou: bedankt! Er staat weer een album vol mooie foto’s op Facebook, gemaakt door Wouter Vellekoop. We zetten met alle liefde de locaties en acts nog eens op een rijtje. Natuurlijk met foto’s. Enjoy!

We worden warm welkom geheten in Fiddler in het centrum van Den Haag. Daar worden de bezoekers in groepjes ingedeeld en kunnen ze alvast opwarmen met een drankje voordat ze de kou ingaan.

Door een smal gangetje belanden we plots in een prachtige ruimte: De Blauwe Kamer. Daar veranderen de uitzinnige bezoekers in stille toeschouwers. Ze zien een prachtige voorstelling door Creating Art Productions. De korte voorstelling leverde kippenvel op. En een daverend applaus natuurlijk.

Lang de tijd om stil te staan bij het vorige prachtige optreden is er niet. We moeten door! In de historische bus, die de milieuzone vast niet meer zou kunnen passeren, worden we getrakteerd op een kort ritje en een prachtig optreden van Dax Niesten. Haar engelenstemmetje en akoestische gitaar weten zelfs boven het geronk van de motor uit te komen.

Al lopend door de binnenstad horen we lekkere deuntjes vanuit De Passage komen. De Nederlandstalige muziek galmt door het winkelcentrum heen. ,,Huh, waar staan ze nou?” vragen verschillende bezoekers zich af. Maaike Adegeest en band staan gewoon, daar bovenin! Helaas heeft de laatste groep niet kunnen genieten van de band. Niet iedereen was even blij met het geluid en daardoor werd de laatste set afgelast. Geen getreur, haar muziek is via Facebook te beluisteren.

Wie een knorrende maag had, kon zijn hart ophalen in het pand van Anne & Max. Daar stond Hetty Vrolijk klaar met haar cupcakes, die je zélf mocht voorzien van een lekkere topping. Ga jij voor de hazelnoot, advocaat, sinaasappel of toch vanille? Bij Tasty Dreams kun je ze allemaal proberen!

Maar, gedanst werd er ook zeker. Bij Studenten Sociëteit Hoop kwam er een heerlijk underground-sfeertje naar boven. Kauw zorgde er wel voor dat de voetjes van de vloer gingen! Een laatste dansje en drankje wordt gedaan bij het gastvrije Pavlov.

Gina: “Dat was het dan. Mijn grote avontuur van Gina’s Wijsje! Met een tevreden en voldaan gevoel neem ik afscheid van dit mooie begin van 2017. Ik heb veel mooie mensen ontmoet met ieder zijn inspirerende kanten en om deze topmensen dan op mijn avond te hebben is een eer. Voor mij was het een geweldige avond. En wat een gaaf gevoel is het om de stad door te lopen en waar je ook kijkt, overal zie je stukjes en beetjes van alles wat jij de afgelopen maand(en) allemaal achter je laptopje hebt zitten regelen. Zo’n gevoel dat je alles kan! En hoewel ik pas 18 ben, voel je je dan toch even heel erg groot. Ik wil alle acts bedanken voor de toffe samenwerkingen die hebben plaatsgevonden. En natuurlijk alle locaties die de hele avond mogelijk hebben gemaakt. Bedankt lieve vrienden en familie die de hele rit geduldig hebben mee geholpen en de avond een stukje gezelliger hebben gemaakt met hun deelname als gids, locatiemanager of gewoon met hun lieve woorden! Bedankt organisatie Wijsje voor de momenten dat jullie me in de goede richting hebben geduwd. En als laatst, bedankt alle 150 man die van mijn Wijsje heeft genoten! Bedankt voor jullie komst en lieve woorden.

Wist je dat jij – net als Gina- jouw eigen Wijsje kunt organiseren? Welke sfeer zou je dan willen neerzetten? Welke verborgen plekken in jouw buurt wil je aan anderen laten zien? En welke artiesten mogen niet ontbreken? Wij gaan je daar uiteraard bij helpen. Zin om dat samen met ons te organiseren? Stuur ons een mailtje, we vertellen je graag meer!

mm
AUTHOR

Jorien de Wit

All stories by: Jorien de Wit