Iris’ Wijsje: de foto’s, artiesten en locaties

960 960 Wijsje

Het eerste Wijsje in Tilburg zit er op. Ondanks dat drukte uitbleef, werd het een bijzondere avond tijdens Iris’ Wijsje. Aan alle artiesten, locaties en natuurlijk aan jou: bedankt! Er staat weer een album vol mooie foto’s op Facebook, gemaakt door Ammar Kh Photography en vwahumaine fotografie. We zetten nog even alle artiesten en locaties op een rij. Enjoy!

Spannend! We gaan voor het eerst op ontdekkingstocht door Tilburg. We verzamelen bij jazz- en bluesclub Paradox. Al snel zijn we er klaar voor: we gaan acts zien. Nikki danst de sterren van de hemel bij De Kennismakerij.

Je bent nog niet bijgekomen van de ene betoverende act en je bent al bij de volgende beland. Ritmisch violist Max betovert ons in het gastvrije Hostel Roots.

Wijsjes staan bekend om de diversiteit van acts. Ook dit keer worden we verrast: bioloog Gert Brunink heeft ons weer wat bijgebracht. Naar eigen zeggen wil hij bruggen slaan tussen mens en natuur.

Adembenemend ziet het er uit. Als we binnenstappen in de Onze Lieve Vrouw ter Nood Kapel met het prachtige glas in lood, weten we het allemaal: dit kan alleen maar mooi worden. Singer/songwriter Liseth Horsten neemt ons laatste beetje adem nog weg. Wat een plaatje en wat een combi!

Theatermaakster Hetty van Beek vermaakt ons in de Mariastraat. Gaaf om te zien hoe één vrouw met haar act de ruimte kan vullen. Stoer! Helaas zijn de vijf acts al voorbij, maar niet getreurd. Het feestje is nog lang niet op z’n eind.

Organisator Iris beklimt zelf ook nog even de planken bij Paradox! Eind van dit jaar komt haar debuut EP uit. Houd haar in de gaten via haar website.

Wist je dat jij – net als Iris – jouw eigen Wijsje kunt organiseren? Welke sfeer zou je dan willen neerzetten? Welke verborgen plekken in jouw buurt wil je aan anderen laten zien? En welke artiesten mogen niet ontbreken? Wij gaan je daar uiteraard bij helpen. Zin om dat samen met ons te organiseren? Stuur ons een mailtje, we vertellen je graag meer!

mm
AUTHOR

Jorien de Wit

All stories by: Jorien de Wit