Isa’s Wijsje: de foto’s, artiesten en locaties

1024 683 Wijsje

Het bleef droog, werd druk en was onwijs gezellig. Isa’s Wijsje in het Haagse Zeeheldenkwartier en de Weimarstraat was een feestje. Aan alle artiesten, locaties, Isa en natuurlijk jou: heel veel dank! Er staat weer een album vol mooie foto’s op Facebook, gemaakt door Wouter Vellekoop. We zetten hier de locaties en artiesten nog even op een rijtje. Enjoy!

We verzamelen bij brasserie Deja Vu aan de Weimarstraat. De bezoekers worden in groepen ingedeeld en het is hartstikke druk. We hebben er zin in!

De gidsen zijn er klaar voor. De bezoekers zijn ready. Hey ho, let’s go! Er wachten mooie locaties en bijzondere acts op ons.

We komen bij T-Attelier waar Gerardo klaar staat om over zijn werk te vertellen. Hij maakt prachtige tatoeages. Er is nog veel meer te zien in het T-Attelier: op tafel liggen driedimensionale kunstwerken waar ook nog eens muziek uitkomt. Cool!

En dan zijn we na een stukje wandelen opeens in een oase van rust en breekbaarheid. We belandden in kunstruimte Nest. Op de muren zijn supergave kunstwerken te zien. Dan doemt Jurriaan Klapwijk op, die met zijn spel op de altviool iedereen stil weet te krijgen. Wat een bijzondere locatie en een waanzinnige akoestiek. Dit belooft wat voor de rest van de avond!

Jemig, hier moet gedanst worden! In Danzkafe Sowieso treffen we one-man-band Dead Cat Stimpy aan. Bezoekers kijken even naar elkaar, maar weten het dan zeker: de voetjes moeten van de vloer. Je kunt niet anders dan dansen op deze muziek. Wát een lekkere deuntjes!

Je zou je zonder act ook wel een avondje kunnen vermaken in de woonkamer van Elrik. Met zijn enorme platencollectie gaat hij wat beurzen en markten af. Hoop je hem een keer tegen te komen? Dan moet je Espresso Records zeker even in de smiezen houden. Maar we komen natuurlijk niet alleen om mooie platen te spotten. We zijn hier om te luisteren naar de puike deuntjes van Vrou.ka. Wat klinkt het tof en wat is het gezellig knus in de woonkamer!

We komen aan bij alweer de laatste locatie en act van Isa’s Wijsje. We zijn in Carrera’s Muziekatelier in de Weimarstraat. Iedereen mag een envelop trekken: daar móet wel een mooi kunstwerkje van AHF inzitten. Gaaf! Iets tastbaars om mee te nemen naar huis van dit Wijsje. Hoewel het Wijsje op zijn einde loopt, is het feest nog niet voorbij. De afterparty wordt doorgezet in het Paardcafé.

Wist je dat jij – net als Isa – jouw eigen Wijsje kunt organiseren? Welke sfeer zou je dan willen neerzetten? Welke verborgen plekken in jouw buurt wil je aan anderen laten zien? En welke artiesten mogen niet ontbreken? Wij gaan je daar uiteraard bij helpen. Zin om dat samen met ons te organiseren? Stuur ons een mailtje, we vertellen je graag meer!

mm
AUTHOR

Jorien de Wit

All stories by: Jorien de Wit