Job’s Wijsje: de foto’s, artiesten en locaties

1024 683 Wijsje

Holy moly! Job’s Wijsje was echt een feest. We willen natuurlijk de artiesten, locaties en jou bedanken. Tof dat je erbij was. We gaan even terug in de tijd, naar Job’s Wijsje. Er staat weer een album vol mooie foto’s op Facebook, gemaakt door Wouter Vellekoop. En in deze blog zetten we nog even alle artiesten en locaties op een rij. Geniet!

Twee jaar geleden organiseerde Job ook al een Wijsje. Toen een daverend succes. Job’s Wijsje 2.0 was ook weer waanzinnig goed. We begonnen bij Proeflokaal Faas. Daar deden we een drankje en voor we het wisten was het alweer tijd om op pad te gaan! We komen aan bij Wouter Rocx van Xenomobile. We worden daar verrast met een mini-voorstelling van Nina van Koppen.

Nog nauwelijks bijgekomen van de eerste act, denderen we alweer door naar de volgende. In het huis van twee van de dames van The Mourning Glories ploffen we neer. In hun achtertuin spelen ze hun bijzondere en toffe muziek. Ze draaien hun hand nergens voor om. Van old time blues tot ballads. Daarbij wordt niets dat geluid kan maken geschuwd. Zelfs een zaag komt voorbij ¬†ūüôā

Voor de oude poort van de begraafplaats Crooswijk, aan de Crooswijksebocht, zien we de knappe Anne Bakker staan. Ze betovert ons met een viooloptreden en dat op zo’n bijzondere buitenlocatie. We troffen het gelukkig met het weer. Iedereen haalde massaal zijn mobieltje uit de broekzak om dit magische optreden te filmen.

En dooooor. We komen aan in het waanzinnige stijlvolle huis van Ray. Eerst staat er nog een muzikant verdekt opgesteld in de tuin, hij loopt langzaam naar binnen. Onze trommelvliezen worden rijkelijk verwend door Wouter Mol. Hallo, wat mooi!

In de werkplaats van kunstenaar Kees Buckens zit Vriend te spelen. Het duurt niet lang voordat we de coupletten van zijn aanstekelijke liedjes kunnen meezingen. Tientallen stemmetjes vervullen de ruimte met hem mee. Het is alweer de laatste act van dit Wijsje… Of toch niet?

Nee, h√© h√©. We feesten gewoon nog door. Job speelt zelf namelijk met zijn band Convoi Exceptional¬†in begin- en eindlocatie Proeflokaal Faas. Het is hartstikke druk. Bezwete lichamen dansen alsof hun leven ervan afhangt. Het dak gaat er af! DJ-collectief ¬†√ė K A P √ć komt ook nog even langs. PARTAY!

 

Wist je dat jij – net als Job – jouw eigen Wijsje kunt organiseren? Welke sfeer zou je dan willen neerzetten? Welke verborgen plekken in jouw buurt wil je aan anderen laten zien? En welke artiesten mogen niet ontbreken? Wij gaan je daar uiteraard bij helpen. Zin om dat samen met ons te organiseren? Stuur ons een mailtje, we vertellen je graag meer!

mm
AUTHOR

Jorien de Wit

All stories by: Jorien de Wit