Jorien’s Wijsje: de foto’s, artiesten en locaties

1024 683 Wijsje

Het was een feestje tijdens Jorien’s Wijsje in het pittoreske Delfshaven. Aan alle artiesten, locaties en natuurlijk aan jou: bedankt! Er staat weer een album vol mooie foto’s op Facebook, gemaakt door NOMAR. Bij deze zetten we nog even alle artiesten en locaties op een rij. Enjoy! 

Verzamellocatie Stadsbrouwerij De Pelgrim, stroomde al snel vol. Een groep ging alvast naar de woonkamer op Coolhaven. Wat tof dat Esther haar woonkamer wilde openzetten voor ons! Daar speelde megatalent JARA, samen met haar bassist.

Op de boot van Hans, in het hartje van historisch Delfshaven, stond Frédérique Arnold. Als kleinkunstenares wist ze al snel de harten van de Wijsje-bezoekers te winnen, met haar grapjes en pianoliedjes. De bezoekers? Die zaten hartstikke knus met zijn allen op het dek.

Bij het gezellige lunchtentje Bij Loes, stond Sebas te spelen. Hij was de held van de avond: een andere act kwam niet opdagen, maar hij twijfelde geen moment en wilde wel optreden. En wat pakte dat onwijs goed uit. Er werd stevig gedanst en hij wist het publiek goed op te zwepen. Bij Bij Loes achter staat een supertof torentje met een wenteltrap er omheen. Sebas ken je misschien ook wel. Hij is regelmatig gids bij Wijsjes, maar je kent hem misschien ook wel van Julya of Friends of the Family.

Jemig, de akoestiek, de bezoekers en het countrytrio Where’s Mary: wat een gouden combinatie. De drie talenten speelden in de gang van een kantoorpand van Stadsherstel. En niet zomaar een kantoorpand: zelfs Marlies Dekkers is er gevestigd. Cool!

In de kelder van de Fabriek van Delfshaven, wat tegenwoordig een kantoorpand is, speelde Gilles van Leeuwen zijn shortfilm. Hoogoven maakte hij speciaal voor het 48 hour film project Rotterdam. In de kelder stonden niet alleen superchille zitzakken, maar ook picknicktafels. Fijn!

Na deze onwijs toffe acts en bijzondere locaties, keerden we terug naar het startpunt: Stadsbrouwerij de Pelgrim. Niet alleen lekker bier, ook een heel mooie locatie. Daar hadden we nog een extra verrassing voor onze bezoekers in petto. Renée, van Studio ‘Néetje, maakte daar cartoonachtige portretjes van de bezoekers. Hoe tof! Niet alleen herinneringen, maar ook een tastbaar aandenken van Jorien’s Wijsje.

“Wat was het tof vrijdag! En wat een bijzondere ervaring om zelf zo’n mini-festival te organiseren. Tijdens het organiseren ben ik zelfs plekjes tegengekomen die ik zelf helemaal niet kende: dat vind ik echt heel bijzonder. Het is een feestje om deze ontdekkingen met bezoekers te delen. Ook de acts waren echt heel erg goed. Ik zie Delfshaven in ieder geval weer met een frisse blik. Ik vond het al mooi, maar nu houd ik nog meer van de wijk! Ik vind het te gek dat jullie dit avontuur wilden delen met mij. Dank daarvoor! Ongetwijfeld tot een volgende keer 🙂 “

Wist je dat jij – net als Jorien- jouw eigen Wijsje kunt organiseren? Welke sfeer zou je dan willen neerzetten? Welke verborgen plekken in jouw buurt wil je aan anderen laten zien? En welke artiesten mogen niet ontbreken? Wij gaan je daar uiteraard bij helpen. Zin om dat samen met ons te organiseren? Stuur ons een mailtje, we vertellen je graag meer!

mm
AUTHOR

Jorien de Wit

All stories by: Jorien de Wit