Bas van den Berg, na afloop van het eerste Wijsje:
“Man, man, wat was dat tof, dat zouden veel meer mensen moeten meemaken!”
Zo gezegd, zo gedaan en inmiddels zijn we tientallen Wijsjes verder
en hebben veel meer mensen er plezier aan beleefd.
Benieuwd wie die mensen zijn?

Bekijk dan het hele team!

Wat is een Wijsje?

Een Wijsje is een mini-festival waarbij je binnentreedt in de wereld van de organisator, met iedere keer een unieke smaak in muziek en cultuur. Met een Wijsje ga je in kleine groepjes met een gids op pad en word je verrast met getalenteerde muzikale en culturele optredens op onverwachte locaties. Een Wijsje is een ontdekkingstocht die je met nieuwe ogen naar een buurt laat kijken en naar de mensen om je heen. Zo werden we op Lucy’s Wijsje verrast met getalenteerde bands, Mo’s Wijsje liet ons de Zuid-Rotterdamse rauwheid zien en bij Piet’s Wijsje kregen we het echte Rotterdamse havengevoel.

Waar doen we het allemaal voor?

We geloven dat het goed is om af en toe uit je routine te breken en je bloot te stellen aan dingen die anders nooit zou doen. Daarom is meegaan met een Wijsje één grote verrassing: je weet niet waar je terecht gaat komen of wat je mee gaat maken. Dat geeft een soort kriebel in je buik, bijna alsof je voor het eerst op schoolreisje gaat. Je kijkt ineens met andere ogen om je heen en krijgt waardering voor dingen waar je normaal gesproken aan voorbij zou lopen. Avontuur is volgens ons niet alleen maar in verre landen te vinden, het is om de hoek van de straat. Avontuur is een mindset.

Hoe wij werken

Wat maakt Wijsje als organisatie anders? Onze waarden. je ziet ze hiernaast staan. Het klinkt misschien een beetje vaag, maar dat is het niet. Het is de basis van je organisatie en ze werken eigenlijk als een soort checklist. Als we deze waarden terug zien in de Wijsjes en in ons eigen team, is onze missie geslaagd. Zo kunnen we blijven checken of we nog steeds op de juiste koers zitten en de juiste keuzes maken. Best wel praktisch dus!

Contact met Wijsje

Heb je vragen of opmerkingen?
Of wil je misschien ook een Wijsje organiseren? We helpen je graag!