Heb je zin om ook jouw eigen mini-festival te organiseren?
Leuk! Wij gaan je helpen en geven je de richtlijnen
en jij hebt verder alle vrijheid om daar jouw eigen invulling en kleur aan te geven.
Samen creëren we een Wijsje dat helemaal bij jou past.
Jouw eigen mini-festival dus.

Hoe werkt het?

We hebben inmiddels veel ervaring met het begeleiden van nieuwe organisatoren. De ene organisator is een goede projectmanager, maar heeft geen idee waar je leuke acts kunt vinden. De ander kan goed netwerken en heeft alle locaties in de buurt al geregeld, maar weet niet hoe je een Wijsje moet promoten. Iedereen heeft andere kwaliteiten en wij ondersteunen je bij de dingen waar jij je misschien wat onzeker over voelt. We hebben een concrete set aan hulpmiddelen ontwikkeld, zoals een draaiboek, een begroting en een social media guide. Alles wat je nodig hebt om goed van start te gaan. Handig om alvast te weten is dat je voor het organiseren van een Wijsje gemiddeld zo’n zestig uur bezig bent, verdeeld over twee maanden.

Wat maakt een Wijsje?

Het aller allerbelangrijkste voor een Wijsje ben jij als organisator. Zonder jouw persoonlijke smaak in muziek in cultuur, de keuze voor een bepaalde buurt, en de (te) gekke locaties heb je geen Wijsje. Dus daar valt of staat het mee. Verder heb je natuurlijk ook nog een hele mooie invulling nodig. En die invulling komt vooral van en door de mensen. De mooie acts die je weet te vinden, misschien wordt het muziek, theater, dans of juist spoken word. De leuke bezoekers die erop af komen en elkaar die avond leren kennen. En – uitermate belangrijk – de leuke gidsen die je regelt om jouw bezoekers een topavond te bezorgen. Al die ingrediënten samen maken een Wijsje. Meer weten? Vraag dan het document op bij een stadscoördinator in jouw stad (of regio).

Wijsjes voor besloten groepen

Zin om je collega’s op een andere manier te leren kennen en met elkaar een dagdeel op avontuur te gaan? Dan kunnen we ook een Wijsje voor je organiseren. Of is het tijd voor een klein feestje op kantoor? Dan behoort een pop-up Wijsje tot de mogelijkheden, en die mogelijkheden zijn (bijna) oneindig. Staat de artiest onaangekondigd in het kantoor zelf? Of zijn er veel gekke plekjes in het pand waar een act prima tot zijn recht zou komen? Een pop-up act zal zo’n halfuur duren. Wil je meer weten? Mail dan een stadscoördinator door op onderstaande button te klikken.